Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

ŞIRNAK'TA DTP’DEN SİLAHLARI SUSTUR YÜRÜYÜŞÜ

 

28.5.2009 12:59:07

Şırnak'ta "Dtp'yi Susturma, Silahları Sustur" Yürüyüşünde Kürt Sorunun Çözümü İçin Muhatabın Halkın Kendi Öz İradesi Olduğu Vurgusu Yapıldı.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- DTP Şırnak İl Örgütü "DTP'yi susturma, silahları sustur" yürüyüşü düzenledi. Sabahın erken saatlerinde DTP Şırnak İl binasında bir araya gelen yüzlerce kişi buradan Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.  DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, Şırnak Belediye Başkan Vekile Gurbet Balık, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Başverimli Belde Belediye Başkanı Sinan Uysal, Balveren Belde Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız, Kumçatı Belde Belediye Başkanı Abidin Durak, Uzungeçit Belde Belediye Başkanı Ali Bayram, DTP il ve ilçe yöneticiler, belediye meclis üyelerinin aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Sık sık, "Muhatap Öcalan, "Savaşa hayır barışa evet" sloganları atan kitle, "Ne ölmek ne öldürmek yaşa ve yaşat", "DTP'yi susturma silahları sustur", "Karşılıklı ateşkes, diyalog, demokratik birliktelik, işte çözüm yolu", "Botan'da özgürleşen gençlik barış için savaşmakta ısrarlı" yazılı dev pankartlar taşındı. Yürüyüşe kadınların yoğun katılımı gözlenirken, sarı, kırmızı, yeşil flamalar ve DTP bayrakları taşındı. Yapılan yürüyüşün ardından kitle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Burada kitle adına kısa bir açıklama yapan DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, AKP Hükümeti'nin uzanan barış eline karşılık geçmişte olduğu gibi bugün de savaşla karşılık verdiğine dikkat çekti. Kürt sorunun çözümü için barışın inşaa edilmesi gerektiğini dile getiren İrmez, kirli savaşın bir an önce son bulması gerektiğinin altını çizdi. Halkın iradesinin artık görülmesi gerektiğini belirten İrmez, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün söylemleri yerindeydi ancak pratikte öyle olmadığı görülmektedir. Barış yada sorunu çözmek istemek ülkenin her tarafına gerilla ve asker cenazelerinin gitmesi midir" diye konuştu.

 

'Halkın İradesi Tanınsın'

Ardından konuşan İdil Belediye Başkanı Resul Sadak ise, sistemin imha ve inkarına karşı her zaman direneceklerini ifade etti. Halka 90'lı yılların yaşatılmak istendiğini söyleyen Sadak, sorunun çözümü için halkın iradesinin tanınması gerektiğine vurgu yaptı. Yapılan konuşmaların ardından kitle sloganlar eşliğinde DTP Şırnak İl binası önüne kadar yürüdü.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337952

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber